Wiesbaden/ Frankfurt 2018

Cele 9 zile petrecute în Germania au trecut într-o clipă, însă toate locurile și lucrurile noi asimilate despre cultura, istoria germană vor rămâne pe timp îndelungat cu speranța că o să mai am alte ocazii să vizitez aceste meleaguri.
  Această călătorie a distrus renumitul stereotip german în care credeam și eu- ”națiunea germană se slăvește prin punctualitatea sa”.
  Sunt de felul meu punctuală, nu îmi place să aștept sau să fiu așteptată, deaceea aștept același lucru de la alții, mai ales când te afli într-o societate de germani. Organizarea centrului din Wiesbaden a fost ca o lovitură de fulger în plină zi, pe cât de neașteptată, pe atât de neplăcută. O altă problemă a fost și organizarea tuturor evenimentelor  de o comunitate  100 la 100 formată din bărbați, și nu, n-are nimic asta cu sexismul, doar că sexul frumos se descurcă mult mai bine la organizare, plănuire, multitasking etc. 
  Deci, punctualitate la germani? Nu, n-am auzit.
  N-aș putea să nu menționez cât de mult mi-a plăcut arhitectura orașului Wiesbaden, capitala landului federal Hessa. Acesta este cel mai multinațional oraș al Germaniei cu o istorie bogată și intresantă. Dacă în majoritatea orașelor Europene cu cât te îndepărtezi de centru, cu atât arhitectura se modernizează, aici regula nu mai e valabilă. Wiesbadenul e de-a dreptul raiul arhitecților.
  Aici găsiți un casionou vechi în care și-a jucat norocul chiar Dostoevski, un teatru masiv în stil baroc construit la porunca regelui William I. 
  Așa cum orașul e amplasat la doar 40 min de Frankfurt, n-am ezitat să-l vizităm și pe cel din urmă.
  Frankfurt e un oraș comercial și supraaglomerat, iar cel mai vizibil lucru care-ți sare imediat în ochi e lipsa de culoare, orașul e gri și pare tare sumbru, sălvându-l doar  ici, colo câte o pată verde.
 Cel mai frumos și grandios pod de  până acum l-am văzut anume aici-”Frankfurt Brooklyn Bridge”, titlu său anunță precum că ar semăna cu cel din New York, nu pot comenta da sau ba, cert e că de aici se întinde o minunată priveliște a râului Main și a întregului oraș creat dintr-o simbioză a noului cu vechi.
 La capitolul gastronomic am să fiu rezervată în cuvinte ( am venit cu +2 kg😁) mi-au plăcut berea marca ”Schöfferhofer” și crenvurștii bavarezi. Măcar pentru asta Germania merită vizitată.



  Casinoul 

Spielbank Wiesbaden







 Teatrul de Stat                                                            Gara





                                                                          Frankfurt
















Comentarii

Postări populare